FISCALE AFTREKBAARHEID

U kunt de aanschaf van uw bedrijfskleding aftrekken van de belasting. Dit is echter onder bepaalde voorwaarden. Wat zijn die voorwaarden?

De Belastingdienst maakt duidelijk onderscheid in het soort kleding. Er zijn twee soorten kleding: werkkleding en privékleding. Werkkleding is kleding welke alleen op de werkvloer gedragen wordt. Privékleding betreft alle kleding welke buiten het werk wordt gedragen.

Voor werkkleding biedt de Belastingdienst fiscale aftrek. Maar let op: wanneer werkkleding zowel op de werkvloer als privé gedragen kan worden, dan ziet de Belastingdienst dit als privékleding!

Daarom is het zinvol dat u de kleding zichtbaar voorziet van 1 of 2 logo’s of naam van uw bedrijf (met een totale afmeting van min. 70 cm²). De belastingdienst ziet deze kleding dan als werkkleding. De kleding is in dat geval fiscaal aftrekbaar.
Doet u dit niet, u laat geen logo of bedrijfsnaam op uw kleding borduren, dan stelt de Belastingdienst dat deze kleding ook privé gedragen kan worden. De dienst vat dit op als een schenking aan uw medewerkers en dat staat de Belastingdienst niet toe.